3.2.2010

Pilatesta kotikonstein

BY: KAUPUNKILAISROUVA

Maalaisrouva mietti eilen miten sitä ehtisi ja pystyisi liikkumaan enemmän. Itse olen varsinkin kiireisinä aikoina ja matkoilla löytänyt avun Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyvistä "Ultimate Pilates Workouts" ohjelmista. Tarvitset vain nettiyhteyden ja pienen kaistaleen tyhjää lattiatilaa ja ei muuta kuin treenaamaan!

Homma toimii näin: rekisteröidy ohjelmien käyttäjäksi. Rekisteröityminen ei maksa mitään ja pääset käyttämään useita eri tasoisia ja kestoisia ohjelmia. Pika-treenaus onnistuu 15 minuutissa ja jos aikaa on enemmän harjoituksiin voi käyttää tunninkin. Et tarvitse mitään välineitä, tosin ohjelmia missä käytetään kuminauhaa tai jumppapalloa löytyy myös.

Jos haluat panostaa hieman enemmän, voit valita myös maksullisen jäsenyyden jolloin tasosta riippuen voit myös esim. ladata koneellesi harjoitusohjelmia. Itse olen pärjännyt ilmaisversiolla. Ja jos pilates ei ole harjoitusmuotona tuttu - kokeile! Harjoitukset tekevät ihmeitä keskivartalon lihaksille ja ryhdille. Taidanpa tehdä pikatreenit ja pakata sen jälkeen kassit valmiiksi Irlannin viikonloppureissua (pitkää sellaista) varten!

Kuvat: täältä, täältä ja täältä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haa, kaupunkilaisrouvan vastaisku:-). Kiitos vinkistä ja linkistä. Vielä pitäis saada se rytmi tähän harjoitteluun, tai joku piiskaamaan mut liikkeelle. Myös tää raskaus tekee ihmeitä keskivartalolle:-) Pitais tarkistaa mitä vatsalihasliikkeitä sää tehdä ja välttää äärimmäisiä venytyksia niin toi pilates on hyvä (lisä) urheiluun.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä!! Varsinainen vastaisku :) Varsinaisia venytyksiä ei pilateksessa ole kuten esim. joogassa, mutta on varmasti hyvä tarkistaa nuo vatsalihasliikkeet. Tosin jostain luin että maratoninkin voi juosta vielä 4 kk paikkeilla jos itsellä on hyvä olo eli ehkä se toimii myös vatsalihaksien kohdalla? Mutta en ole tämän alan asiantuntija joten paras ehkä painella lääkärin puheille... :)

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kyllä ehdottomasti keskustelemaan lääkärin kanssa ennen kuin lähtee maratonille 4kk:lla raskaana! Kuulostaa aika hurjalta. Yleensähän kyllä sanotaan, että omien tuntemusten mukaan, mutta muistelen, et noista vatsalihaksista olis jokin "sääntö", tai sitten olen vaan ylivarovainen:-)